It is currently Tue Nov 20, 2018 3:35 pm

All times are UTC - 6 hours




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 2:17 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2005 10:58 am
Posts: 576
Location: Columbus, OH
When a post has a quote, like this post by Tommy, bad HTML is generated in the description tag in the RSS feed, like this:
Code:
<description>
<br />
                                      Author: <a href='http://chiffboard.mati.ca/profile.php?mode=viewprofile&u=4642'>Tommy</a><br /><br />
                                      Posted: Tue, 05 Sep 2006 15:01:58 -0800<br /><br />
                                      <br /><br />
                                      </span><table width="90%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center"><tr>      <td><span class="genmed"><b>brewerpaul wrote:</b></span></td>   </tr>   <tr>     <td class="quote">Looks really nice! Good work.<br />
<br />
BTW-In case you weren't aware, many tropical woods are HIGHLY allergenic.  ALWAYS wear a dust mask when using these woods, wash dust from your skin promptly etc.</td>   </tr></table><span class="postbody"><br />
<br />
Thank you Paul.  I do wear a dust mask, and also have a fan to help keep me in the clear.  Other wood turners have also told me that the sharper the tool the less dust made.
</description>


(Note the extra </span>.)

Bloglines stops rendering when it can't figure out the HTML, and this post is rendered as blank. Same for any post with a quote in it; they're truncated at the start of the quote.

This seems to be a fairly recent change; I don't recall this being broken last week.

Thanks in advance for reading,

-Craig

_________________
Learning to Whistle
Téada photos


Top
 Profile  
Reply with quote  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 2:20 pm 
Offline
Moderatorer
User avatar

Joined: Wed Dec 18, 2002 6:00 pm
Posts: 33465
Location: Minneapolis
That's not happening for me. Am I missing something?

_________________
"Time is the wisest counselor of all." - Pericles

"I remain not entirely convinced of it." - Nano


Top
 Profile  
Reply with quote  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 2:24 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2005 10:58 am
Posts: 576
Location: Columbus, OH
Nanohedron wrote:
That's not happening for me. Am I missing something?

What isn't happening for you? When you look at the RSS feed (click the icon at the bottom of this thread, for example), do you not see the out-of-place </span> on posts containing quotes (like this one)?

-Craig

_________________
Learning to Whistle
Téada photos


Top
 Profile  
Reply with quote  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 2:31 pm 
Offline
Moderatorer
User avatar

Joined: Wed Dec 18, 2002 6:00 pm
Posts: 33465
Location: Minneapolis
Ah, sorry. I thought something else might be going on. I'll bow out.

_________________
"Time is the wisest counselor of all." - Pericles

"I remain not entirely convinced of it." - Nano


Top
 Profile  
Reply with quote  
 
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 2:37 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2005 10:58 am
Posts: 576
Location: Columbus, OH
Craig Stuntz wrote:
This seems to be a fairly recent change; I don't recall this being broken last week.


... of course, the "recent" change may be in how Bloglines deals with broken HTML, rather than how phpBB generates it.

-Craig

_________________
Learning to Whistle
Téada photos


Top
 Profile  
Reply with quote  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 6:35 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Nov 17, 2003 11:29 am
Posts: 24005
Location: N of Seattle
Craig, I am not getting that here.
It looks normal if I use the RSS feed to view quoted posts.

FWIW I'm using Firefox 1.5.0.6 and the Sage add on


Top
 Profile  
Reply with quote  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 8:46 pm 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2005 10:58 am
Posts: 576
Location: Columbus, OH
Denny wrote:
It looks normal if I use the RSS feed to view quoted posts.


<s>Are you looking directly at the feed (i.e., the raw HTML), or are you using a viewer? If the latter, your viewer may be using a formatter to discard the misplaced tags.</s> But I clearly see a problem in the feed itself.

<s>If you're actually looking directly at the feed, and not using a viewer, I'd be interested to see if your HTML looks different than what I pasted in above.</s>

Edited to add: Never mind; I see you're using a viewer. I have to presume your viewer is throwing away the misplaced tags, since I still see the problem in the feed.

-Craig

_________________
Learning to Whistle
Téada photos


Top
 Profile  
Reply with quote  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 05, 2006 11:02 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Nov 17, 2003 11:29 am
Posts: 24005
Location: N of Seattle
ya, I am...

yep it's there.

you're begging the question,
so you prefer the read the HTML?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 06, 2006 8:08 am 
Offline

Joined: Thu Apr 21, 2005 10:58 am
Posts: 576
Location: Columbus, OH
Denny wrote:
you're begging the question,
so you prefer the read the HTML?


Read my first post: Bloglines truncates the post display at the first malformed tag (at least, not at present). So the posts show up as blank in Bloglines.

-Craig

_________________
Learning to Whistle
Téada photos


Top
 Profile  
Reply with quote  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Sep 06, 2006 8:20 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Nov 17, 2003 11:29 am
Posts: 24005
Location: N of Seattle
that was days ago...

not much of a memory! :oops:


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 6 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
[ Time : 0.118s | 11 Queries | GZIP : On ]
(dh)